нам як щириця знали ще давні інки й ацтеки, які називали
його «золотим зерном богів». А на Русі пекли хліб з амаранту,
, який вважається панацеєю від усіх хвороб. Завдяки унікальним
цілющим властивостям цієї рослини, 45% електроенергії
визнання амаранту культурою XXI століття.
Дар природи
Борошно насіння амаранту має унікальний біохімічний
склад: вітаміни Е (у рідкісній токтріеноній формі), А, В1, В2,
В4, С, D макро- та мікроелементи (залізо, кальцій, калій, фосфор,
магній, мідь тощо), а також інші біологічно активні речовини (сквален, фіто стероли, фосфоліпіди). Регулярне
вживання в їжу борошна насіння амаранту сприяє зміцненню імунітету, ефективно очищає організм від шлаків,
радіонуклідів, солей важких металів, є ефективним засобом профілактики серцево-судинних захворювань.
Чудодійний сквален
Борошно насіння амаранту є джерелом імуностимулювального природного антиоксиданту — сквалену. Сквален
нормалізує рівень холестерину, захищає клітини організму від токсинів, вільних радикалів і канцерогенів.
(речовин, які провокують утворення злоякісних пухлин).
У кулінарії
- Борошно насіння амаранту додають у каші, випічку (до 20%), млинці, соуси. Воно дає стравам приємний
горіховий смак підвищує їхню біологічну цінність.