Шрот льняна Elit Phito, 100 г М019
Лляне борошно — ліки XXI століття
Ще 5000 років тому у Стародавньому Вавилоні з зерен льону молотили борошно, всім відомий Гіппократ рекомендував лляне зерно для лікування багатьох захворювань, а король Карл Великий навіть видав закон, згідно з яким всі правильно підібрані мають обов'язково порядку вживати його в їжу.
З розвитком технологій низкою корисних і потрібними речами в наше життя прийшли й «побічні ефекти» у формі цукрового діабету, серцево-судинних і онкологічних захворювань, порушення обміну речовин, ожиріння. Льон — цінний дієтичний і лікувальний продукт, який у сучасних умовах стає незамінною профілактикою перерахованих захворювань. Через його лікувальні властивості сучасні вчені називають льон «лекарством XXI століття» або «продуктом майбутнього».
100% натуральний продукт
Борошно з насіння льону містить багато поживних і корисних речовин: рослинний білок, вітаміни групи B, мікроелементи (калій, магній, цинк тощо). Але найціннішими складниками є поліненасичені жирні кислоти (Омега-3, Омега-6), лігнін і клітковина — саме завдяки цим компонентам борошно з насіння льону славиться своїми цілющими властивостями. Лляне борошно містить багато харчових волокон, які стимулюють роботу кишківника, сприяють очищенню шлунково-кишкового тракту, крім цього, через клейкі речовини (льоняний слиз), борошно може слугувати м'яким проносним. Завдяки антиоксидантам, які містяться в борошні, поліпшується мікрофлора кишківника. Очищення кишківника — ось завдання, з яким чудово справляється цей натуральний продукт!
Борошно з лляного насіння виводить з організму шлаки, токсини, калові камені, згубно діє на всіх гельмінтів. Вживання борошна в їжу рекомендується як профілактика та терапії захворювань шлунково-кишкового тракту, сечовивідних шляхів, гастриту, коліту, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки. Регулярне внутрішнє застосування по 1-3 чайні ложки впродовж трьох тижнів дасть змогу повністю очистити товстий і тонкий кишківник від слизу, калових каменів, паразитів і, що найважливіше, водночас не порушується мікрофлора кишківника! Лляне борошно — продукт No1 для людей, які страждають на діабет 1-го і 3-го типу, і для тих, хто бореться із зайвою вагою. Тому що борошно — 100% дієтичний продукт.
Здоров'я — плюс, болячки — мінус!
Лляне борошно можна додавати до випікання (10-20% кількості пшеничного борошна), борошно з насіння льону ідеальне для оладок, млинців, булочок та інших кондитерських виробів. Крім того, у тісті лляне борошно (за великого вмісту білка) прекрасно замінить яйце! Мінус — холестерин, плюс — легкість у шлунку та користь для організму. Використовуючи лляне борошно в приготуванні страв, ви «додаєте» не тільки здоров'я, але й надаєте їм апетитного вигляду, тому що випічка з додаванням лляного борошна набуває гарного коричневого відтінку, ніжного смаку й аромату.
Спосіб застосування
Для очищення організму від токсинів і лікування захворювань шлунково-кишкового тракту рекомендується застосовувати лляне борошно у поєднанні з будь-яким кисломолочним продуктом.Співвідношення — 2 ст. ложки борошна на склянку кефіру або йогурту. Ця суміш повністю замінює ранкове приймання їжі. Курс лікування триває 1-2 місяці. У період очищення обов'язково дотримуватися водного режиму: пити до 2 літрів води на день.
Для профілактики можна використовувати борошно льону у формі панірування для котлет або риби. Її рекомендується додавати в млинці, олади, запіканки, каші в кількості до 30% від об'єму всієї страви. Це борошно може використовуватися у випічці як замінник яєць завдяки клейкості льону.
- Ціна: 30 ₴